onsdag 27. mars 2013

Bokser til oppbevaring av pågående arbeid

Jeg har en hel masse prosjekter pågående i forskjellige stadier. Disse er lagret i forskjellige oppbevaringsenheter, men ikke alle er like flotte som disse. Boksene har jeg fått av min svigermor som fant dem i en opprydning i kjeller og på loft. Er de ikke flotte?
Når jeg skal et sted tar jeg med meg en av boksene, samt nål og tråd. Så får jeg kanskje sydd noen sting her og der,- det blir fort et teppe av slikt!!!!

mandag 25. mars 2013

Broderier til påske

Jeg pynter ikke mye til påske, men litt pynt må til! Disse broderte bildene kommer frem hver påske. Jeg broderer litt korssting en gang i mellom, og disse syntes jeg er søte.
Fortsatt god påske!


onsdag 20. mars 2013

Bilder fra NQF 2013 - Medlemsutstillingen


Et utvalg bilder fra årets utstilling:
To tepper med motiv inspirert av London, av Inger Lise Høisveen.
 Fasinerende teppe! Av Ingjerd Nomme:
 Av Siri Hauge:
Av Bente Kultorp Andresen:
 

Kirsti Hovland har i disse to teppene videreutviklet "buleteknikken" slik at elementene får en tre-dimensjonal virkning. Morsomt!

 
 Av Merete Veian. Som senter i stjernene har hun sydd inn 5-kroner. Morsom ide!
 Av Eli Vik:
 
 Av Gudveig Haugaa Nygaard:
Av Anne Vislie:
 Fra vandre-utstillingen i EQA, Crossroads:
 
 Jeg ble fasinert av denne som er laget av Margaret Pratt:
 
 Og disse laget av Magdi Csendes, Iren Felber og Klara Gelencser Lazarovits:

tirsdag 19. mars 2013

Bilder fra NQF 2013 - Nye gadgets og innkjøp

Når man går og ser og rusler i butikker dukker det alltid opp nye tips eller gadgets. Her er noe av det jeg "snappet" opp i helgen.

Heat'n Bond vinyl: Vinyl som strykes til ethvert stoff, genialt! Passer perfekt til f.eks. innsiden av toalettvesker eller på tekstiler som skal ligge ute i sommer. Som vanlig har jeg ingen plan for hvor og når denne skal brukes, men jeg er sikker på at den kommer til nytte en dag....
Bo-Nash Fuse It Powder: Siden jeg har en gutt i hus er det stadig hull i buksene hans, håper pulveret under fungerer som reklamen sier!!! Da kan vi redusere budsjettet på klesfronten,- kanskje...
Saksen "alle" snakker om ble også med hjem, det er denne som ble varmt anbefalt av Sue Daley da hun i høst var på besøk i Norge. Påvirket av reklame og hva andre gjør, jeg??.... Jeg kommer tilbake til om det var et bomkjøp eller ikke.
Noen knappenåler og en rull med bånd forsvant ned i handleposene. Linjalen fra lappemor.no var endel av "gotteposen" som ble delt ut til alle registrerte deltakere på NQF årsmøtet, den viser enkelt omregningen fra inch til cm.
 Og til slutt ble det med hjem noen stoffer....

søndag 17. mars 2013

Bilder fra NQF 2013 - Konkurransen

I år var det rekordstor deltakelse i konkurransen. Årets tema var "Ekstremvær".

Konkurransen er delt inn i to kategorier, Åpen klasse og Tradisjonell klasse. Tradisjonell klasse er den retningen innenfor quilting som ligger mitt hjerte nærmest. Legger inn et utvalg av bilder av noen av teppene som "snakket til meg" fra konkurransen i regi av NQF 2013:

Denne quilten var utstillingens mest fantasifulle! Sydd av Eli Tjetland:
Trine Anker-Rasch:
Siri Lise Aukner:

Solveig Andersen:
 
To quilter av Unni Nilsen (over og under):
Sydd av Torunn Veslum:
Wenche Martinsen:
Unni Kolstad:
Inger-Solveig Sætheren:
Av Anne-Kjersti Johansen:
 
To quilter av Trine Bakke (over og under):
Tove Dagny Dokkeberg Holm:
Sydd av Hanne Schneider:
Vivi Heine-Hansen: 
Eli Vik:
Lill Paulsen:
Sydd av Liv Sætervoll:
Bente Sveberg Tangen:
Rie Norum sitt teppe:
Julie Kvamme:
Av Solgunn Heim Nordgard:
Marit Lauve:

Kjersti Thoen:
Tradisjonelle quilter ligger mitt hjerte nærmest, derfor er disse overrepresentert i mitt utvalg fra årets konkurranse. Hvis du ønsker å se flere bilder fra helgen foreslår jeg at du tar en tur innom bloggen til Hanne eller May Britt.

Mitt bidrag til konkurransen i NQF 2013

Denne helgen arrangeres quiltetreff i Sarpsborg. Tema for konkurransen var "Ekstemvær", mitt teppe har fått tittelen "-when hell freezes..":
NQF 2013
Det er bygd opp av to forskjellige blokker. I senter har jeg sydd blokken "Devils Footprint". Ytterborden er sydd ved hjelp av blokken "Ice Castle". Ut fra disse blokkene syntes jeg tittelen "-When hell freezes.." var en treffende tittel.

Det ble ikke noen premie på meg i denne konkurransen, men det skal bli spennende å lese hva juryen har ment om teppet!

Jeg leverte teppe i Tradisjonell klasse, det er denne retiningen innenfor quilting som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg prøver innimellom å bevege meg i retning av "Modern Quilts" som det er laget en utfyllende reportasje i Norsk Quilteblad nr. 1-2013.