fredag 28. juni 2013

Sommerutstilling på Lappe Makeriet, Bærums Verk

Lappe Makeriet på Bærums Verk har åpnet den årlige sommerutstillingen. Den varer frem til 20 august. Hver sommer har denne quiltebutikken en utstilling av quilter og andre sydde gjenstander. I år er temaet: Toile, bolster og lin. Utstillingen er gratis og full av inspirasjon, så har du anledning er det absolutt verdt å ta turen til Lappe Makeriet i sommer.

I år har jeg sydd 2 av arbeidene som vises på utstillingen.
Denne løperen kalles "Blomstring på steingrunn", jeg bruker den som løper på spisestuebordet mitt. Den var med i NQF's medlemskonkurranse i 2011 og fikk 2.plass i klassen for tradisjonell quilt.
Quilten under er vist som en modell på Lappemakeriet:
 Blokkene i dette teppet er sydd med engelsk papirsøm. Formene jeg har brukt her får man kjøpt ferdig-utstanset. Hvis du har lyst til å prøve å sy ved hjelp av papp maler, er det lurt å ta en tur i en quiltebutikk. Disse selger alle et utvalg forskjellige maler. Det er bare fantasien som setter grenser for hva slags blokker man kan "trylle frem" ved hjelp av papirmaler.

søndag 23. juni 2013

Bestemorlapper - heklet teppe

Vi har en meget slitt gyngestol stående på hytta. Trekket har mildt sagt sett sine bedre dager... Den er fortsatt god å sitte i, så vi får oss ikke til å kvitte oss med den.

Min svigermor har heklet et teppe bestående av bestemorlapper i alle regnbuens farger til å skule de værste skavankene. Nå lyser gyngestolen opp med sitt flotte trekk!
Gyngestolen står på en fillerye som også er vevd av min svigermor, hun er flink med håndarbeid!

onsdag 19. juni 2013

Overføring av bilder eller tekst til stoff

Bilder kan overføres til stoff ved hjelp av "Photo Transfer Fabric Sheets" og en blekkskriver. Dette er en teknikk som er nytting til mange forskjellige prosjekter. Jeg har brukt denne i mine arbeider.
Printed Treasures
Min erfaring med denne er god. Det finnes flere forskjellige typer og stoffkvaliteter av denne typen stoffark. Har du erfaring eller tips for overføring av bilder/tekst til stoff er jeg takknemlig om du legger igjen en kommentar.

Jeg har overført både bilder, glansbilder, tekst og tegninger ved hjelp av denne typen stoffark. Jeg har ikke spesielt fin håndskrift, men med utskrifter overført på stoff blir det også mulig for meg å bruke tekst i mine arbeider.

fredag 14. juni 2013

Elias teppe

For en tid tilbake lagde jeg dette teppet. Motivene er fra TV2 serien om redningsskøyta Elias. Denne serien falt sønnen min helt for, jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har sett samme episoder om og om igjen.. Hva passer vel ikke bedre da enn et teppe med motiver fra serien.
Bildene er overført til stoff ved hjelp av "Photo Transfer Fabric Sheets" og en blekkskriver. Dette er en teknikk som er nytting til mange forskjellige prosjekter.



søndag 9. juni 2013

Noe helt annet - Metall insekt

I dag følte jeg ikke for å sy, da må jeg finne på noe annet å bruke tiden på...

For en tid tilbake kom jeg over denne. Øyenstikkere i metall. Jeg syntes de var fine, og her er resultatet av dagens prøveprosjekt. Den ble ikke så aller verst, men det er nok behov for litt mer øvelse for å få de helt som jeg ønsker....
En fortsatt god helg til alle!

onsdag 5. juni 2013

Hvordan sy lukkekant

Jeg syr alltid dobbel lukkekant på alle mine arbeider. Da synes jeg at jeg får det beste resultatet. Jeg skråskjøter remsene, da blir det jevnest resultat.

Om du vil ha framgangsmåten for hvordan jeg syr lukkekant kan du laste ned dette dokumentet, det viser hvordan jeg syr lukkekanter. Hvis du lurer på noe, ikke nøl med å kontakte meg!!!!