torsdag 29. august 2013

Puter til gutterommet

Jeg har sydd noen nye puter til sofaen på gutterommet. Dette stoffet kjøpte jeg for en god stund tilbake. Kule biler er blitt til myke puter. Nå koser gutta seg i sofaen med myke puter i ryggen og diverse spill-konsoller.

fredag 23. august 2013

Trekanttepper endelig klare

I våres begynte jeg på et par trekanttepper som skal doneres til til teppeaksjonen "Tepper som varmer". I denne posten skrev jeg om de uferdige teppene. Nå er endelig teppene ferdige. Neste uke blir de sendt av gårde til aksjonen. Håper det er noen barn som vil like disse.

Jeg har sydd en med jentepreg og en i litt mer guttefarger. De har begge fått lukkekant i gult med lyse prikker.
Til bakstykke har jeg brukt fleze:
Nå ligger teppene ferdig vasket og nedpakket, klare for tur til innsamligskoordinator.
God helg ønskes dere alle der ute.

fredag 16. august 2013

Småpuslerier i sommer - Julebroderier

I sommerferien har jeg hatt med meg diverse små håndsømprosjekter,- noen kan jeg vise, andre er hemmeligheter som vil bli avslørt når tiden er inne... Dette er et av juleprosjektene mine: (man kan aldri begynne for tidlig med juleprosjekter!!!!)
 
God Jul er brodert på lin. Jeg har planlagt å dele opp linen med en bokstav i hver lapp. Vet ikke helt hva disse skal brukes til, noe blir det vel..... Kanskje noen av dere har noen ideer?

fredag 9. august 2013

Sommerens stoff-fangst

I sommer har vi feriert litt her og der. Om det er en quiltebutikk i området prøver jeg alltid å få tatt en tur innom,- det er jo en mulighet for at de har et stoff eller to jeg ikke har sett før....

Først har jeg vært innom to quiltebutikker i Palma, her er bilder av hva jeg "fanget" der:
I quiltebutikk nr en fant jeg disse flotte stoffene:
I quiltebutikk nr. to fant jeg disse stoffene:
Og disse voksstoffene fra Kaffe:
Og noen søte knapper: (som jeg ikke aner hva jeg skal bruke de til, et øyeblikks svakhet.. men de var jo søte da....)
Etter å ha tilbrakt noen fantastiske, solrike og varme dager på Mallorca gikk turen til svigerfamilie i Trøndelag, og da må man bare svinge en tur innom Quiltegården. Disse stoffene ble med meg hjem derfra:
 
Hele fangsten er nå pent lagt ut her hjemme for å bli beundret i noen dager før vasking og opprydding.
 

mandag 5. august 2013

Løper - Kathrines Quiltestue

Jeg var en tur innom Kathrines Quiltestue og på disken lå denne flotte løperen. Mønsteret heter vistnok Hardanger og er hentet fra en eller annen bok. Jeg liker denne blokken kjempegodt, ser ikke bort fra at den kan dukke opp i et eller annet prosjekt...

fredag 2. august 2013

Tråkletråd på boks,- et av mine beste hjelpemidler

I forbindelse med ferierer sørger jeg alltid for å ha noen arbeider klare til quilting og/eller lukkekant. Dette er arbeid det passer fint å gjøre i bilen på veg til diverse,- så lenge veien ikke er for svingete... Da må først lagene tråkles sammen. Siden jeg er lat er denne svaret på "alt":....
Tråkletråd på boks!
Fantastisk hjelpemiddel som frigir masse tid som jeg ellers måtte ha brukt på å tråkle for hånd. Det er jo mye mer festlig å bruke tiden på mer "matnyttig" arbeid på quiltene mine.