mandag 25. januar 2016

Pose med usynlig sømmonn

Jeg har sydd meg en pose til undertøy til å ha med i kofferten på turer:

Anne-Kjersti på Lappe Makeriet viste meg denne teknikken rett før jul, nå var det på tide å få satt denne ut i live. Vanligvis har jeg foret posene mine for å unngå de stygge sømmonnene. Dette er greit i poser som skal romme sko, gymtøy eller liknende, men når man har behov for en liten og lett pose blir de litt for klumpete med fòr.

Nå har jeg sydd med en pose til undertøy hvor alle sømmonn er skult og åpningen til løpegangen er plassert midt bak på posen

Løpegang klar til å syes inn i posen.

Denne måten å sy en pose var utrolig grei, lite materialer, lite kutting, lite tilpasninger,- kort sagt det gikk veldig raskt å ferdigstille denne.

Og jammen ble det ikke en til i en litt større versjon....

Tusen takk til Anne-Kjersti for flott demonstrasjon.
I dag er det mandag og jeg linker til Bambisyr, ta en titt på alle de flotte bloggene som er linket hit :)
Linker også til Sew Fresh Quilts, her finner du en hel mengde blogger å boltre deg i.

mandag 11. januar 2016

Grytekluter til nødgaver

Jeg prøver alltid å ha et lite lager med små gaver. Så om vi uventet blir invitert bort eller vi får en julegave fra noen jeg ikke hadde regnet med, så har jeg alltid noe "på lur". Denne julen har vi reist rundt mellom familier og disse gryteklutene har vært med på ferden som "nødgaver".
Begge settene med grytekluter er sydd av julestoffer. Senter på grytekluten over er et panelstoff med litt gammeldagse motiver.
Jeg tror mønsteret på englen er fra Kari Melsom fra langt tilbake. Vingene er av gull-organza og håret er sydd som en del av quiltingen. Applikasjonen av hodet og vingene er også gjort gjennom alle lagene, så disse trenger ikke noe mer quilting. Øynene er på tegnet med en tekstilpenn og knappene trenger vel ikke noe mer forklaring....


Ønsker alle en fortsatt flott dag!

mandag 4. januar 2016

Spisebrikker

Det er ikke så ofte jeg syr spisebrikker, men da jeg fant dette mønsteret for mange år siden i et blad kunne jeg ikke la være. De har blitt liggende som uferdige topper i lang, lang tid. Da jeg begynte å planlegge årets julegaver dukket de opp igjen, og når jeg også har den perfekte mottakeren til disse ble de jammen ferdigstilt før jul i år.... Jeg håper brikkene vil falle i smak!
Jeg husker ikke lenger fra hvilket blad dette mønsteret er tatt fra eller hvem som er designer. Kanskje noen av dere vet? Grunnen til at jeg falt for denne er nok de splittede hjertene, jeg synes de er litt annerledes. Lukkekanten har jeg satt sammen av flere forskjellige stoffer slik at det blir litt mer "liv" i spisebrikken.
Quiltingen av hjerter i senter av brikkene har jeg gjort med hjelp av Borders Made Easy. Dette konseptet er utrolig greit, og passer meg veldig bra da jeg er litt lat.... Når jeg bruker Borders Made Easy går quiltingen i en fei, og resultatet blir alltid veldig bra! I ytterborden har jeg quiltet helt enkelt med rette sømmer.
I dag linker jeg til Bambisyr. Ta en titt på alle de flotte bloggene som er linket mot denne siden, masse inspirasjon å finne!


I tillegg linker jeg til denne flotte bloggen, Sew Frech Quilts. Her ligger det pekere til mange flotte blogger, i tillegg er bloggen Sew Frech Quilts virkelig inspirerende.