tirsdag 29. mars 2016

60° linjal teppe - litt fremdrift

Håper alle har hatt en fantastisk flott påske! Vi har hatt en blanding av by- og fjellpåske, og vær som har vekslet fra strålende solskinn til storm og regn. Ja, sånn er det å bo i dette landet. Deilig med noen fridager, uansett vær!!! Vi har vært en hel del ute,- herlig!
Litt sying har jeg fått presset inn i påsken, også. Noe er hemmeligheter og noe kan jeg vise her og nå.
Det går da fremover med "Helles teppe", selvom det ikke går fort... Jeg har sydd klar alle mini stjernene. Da er alle blokkene klare, hurra!!! Nå mangler det noen hjørne halvdiamanter og et par border, sammensying også er toppen klar..... Det kan hende at det tar noe tid før den tid kommer :) Du kan lese mer om Helle Løvenskiold teppet her.

Helle kommer for øvrig til Bærum Lappelag i morgen, her skal hun holde et lite foredrag om arbeidet sitt, så har du tid og anledning er dette stedet å tilbringe onsdagskvelden! Helle er en virkelig sprudlende og inspirerende dame.


mandag 14. mars 2016

NQF 2016 - Mitt bidrag til årets konkurranse

Hvert år arrangerer Norges Quilteforbund treff og årsmøte. I forbindelse med dette arrangementet blir det holdt en konkurranse, hvor man kan delta med quiltearbeider i flere klasser. Jeg har hvert år som mål å levere et bidrag i den tradisjonelle klassen.

I år er tema for konkurransen: Minnebok. Et tema som kan strekkes i alle mulige og umulige retninger. Dette ble mitt resultat: HURRA, jeg fikk 2. plass i konkurransen :)

Jeg har kalt teppet "Oldemors tørkesnor". Jeg var så heldig å vokse opp med både en oldemor og en oldefar, og det synsinntrykket jeg har av hagen deres er et klesstativ med sommer duker omringet av blomster i alle regnbuens farger. Jeg håper dette er noe flere ser i teppet mitt.

Senter av teppet er en samling av "duker" i sarte farger, akkurat som oldemors duker.

Diamantene i borden har jeg sydd ved hjelp av engelsk papirsøm, ellers er teppet sydd på maskin.

Teppet er quiltet i en kombinasjon av maskinquilt og håndquilt. Jeg er veldig glad i uttrykket man får med håndquilting, men samtidig synes jeg det er helt unødvendig å bruke tid på å håndquilte "i grøfta". Her vil quiltingen bli nærmest usynlig uansett. Maskinquiltingen er gjort både på "frihånd", i "grøfta" og med hjelp fra Borders Made Easy, et genialt hjelpemiddel!!! Har du ikke prøvd dette anbefales det på det sterkeste.
Håndquiltingen har jeg lagt rundt diamantene og kvadratene samt en bord med blomster i ytterkanten av senter. Rundt diamantene og kvadratene har jeg brukt en mørk grå tråd, ved å bruke en mørkere tråd fremheves de sarte fargene mer slik at det ser ut til å være mer farge i teppet enn det faktisk er.


Ønsker alle en fortsatt god uke!
I dag linker jeg til Bambisyr,- ta en titt da vel!

mandag 7. mars 2016

60° linjal - Kurs med Helle Løvenskiold

Jeg graver i gamle skatter for tiden,- har ikke "drive" og fantasi til å starte på noe nytt.... I denne haugen av glemte og halvglemte prosjekter dukket disse blokkene opp:

Flere år tilbake gikk jeg på kurs med Helle Løvenskiold for å lære å bruke 60° linjalen. Hun hadde en fantastisk flott modell av et teppe i veggteppe størrelse. Dette er en størrelse på tepper jeg sjelden syr så jeg valgte å utvide slik at teppet kunne passe som sengeteppe på en enkeltseng. Som det ofte skjer, stoppet hele arbeidet med dette teppet opp, uvisst av hvilken grunn.
Nå er planen iallefall å bli ferdig.....

 
 
 
 

Teppet består av 8 store blokker:

Og for å "fylle" ut settes det inn et antall mindre blokker:

Ser at jeg mangler flere av de små blokkene for å bli ferdig med toppen, så nå er det bare å ta maskinen fatt.


"Problemet" med slike prosjekter som blir liggende er at det som oftest også ligger med en hel masse forskjellige stoffer som kan passe inn i teppet. Dermed er disse stoffene ute av rotasjon i lengre tid, ser at her ligger det flere stoffer jeg kunne hatt god bruk for i flere prosjekter. Ja, ja, så fikk jeg plutselig en liten haug med "gratis" stoffer nå når jeg fant frem dette teppet igjen :)


Ønsker alle en fin uke, og linker til Bambisyr for mer inspirasjon!!!